Başlangıç / Haber / Ardahan Kız Öğrenci Yurduna katkı sunanlara Ödül.

Ardahan Kız Öğrenci Yurduna katkı sunanlara Ödül.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şubesi, 3 Mart 2013 Pazar günü, İstanbul Günay Restaurant’ta tarihi bir etkinliğe imza attı.

Ardahan Üniversitesi’nin yeni yerleşkesinde yaptırılan ‘Vasfiye Eriş Kız Öğrenci Yurdu’nun tamamlanması, Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin 85. Kuruluş Yıldönümü ve Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen gecede sanatçı Ferhat Göçer, söylediği parçalarla geceye renk kattı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şubesi’nin ev sahipliğini yaptığı geceye; Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İstanbul Eski Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Birsen Eldem, KAI Vakfı Eski Başkanı ve Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şube Başkanı Yıldız Laçinel, Yardımsever Vasfiye Eriş, Ardahan Eski Milletvekili Faruk Demir, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, İstanbul Esenyurt Eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya, Kars Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Güvensoy, Kars Borsa Başkanı İsmet Çelik, Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Cihangir Güngör, Kars Ardahan Iğdır Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Üyeleri ve birçok konuk katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Yıldız Laçinel yaptı. Konuşmasında Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin çeşitli faaliyetlerine değinen Laçinel, daha sonra sözü ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a bıraktı.

“Dünyayı Değiştirenler, Dünyaya Dokunanlardır”

Konuşmasına Victor Hugo’nun ‘Sefiller’ romanından bir kesitle başlayan Korkmaz, “Dünyayı değiştirenler dünyaya dokunanlardır. Dünyaya nefretle, öfkeyle dokunanlar dünyayı cehennemleştirenlerdir. Dünyayı cennete çevirenler, sizin gibi iyilik melekleridir. Bir insanı değiştirmek, bütün dünyayı değiştirmektir. Bir insanı kurtarmak, bütün bir insanlığı kurtarmaktır. Bir insanı yaşatmak, bütün bir insanlığı yaşatmaktır. Sizin burada küçük bir sevgi dokunuşunuz; Ardahan’da, Hakkâri’de, Van’da, Diyarbakır’da sevgiye dönüşüyor. Battaniye oluyor, yatak oluyor, yurt oluyor. Çocuklarımızın hayatları kurtuluyor. Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin Ardahan Üniversitesi’ne yapmış olduğu katkıyı şükranla anıyorum. Saygıdeğer Genel Başkan’a, İstanbul Şubesi Başkanı Yıldız Hanımefendi’ye, Prof. Dr. Esfender Korkmaz’a ve Ardahan’ın iyilik meleği Vasfiye Eriş’e çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek, Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin, tıpkı ‘Sefiller’ romanındaki papazın Jean Valjean’ı kurtarması gibi; dokunuşuyla, anlayışıyla, empatisiyle bir insanı ve dolayısıyla bir dünyayı kurtardığını ifade etti.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın konuşmasının ardından, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da bir teşekkür konuşması yaparak, Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin Ardahan’da yaptırdığı kız öğrenci yurdunun gelişmekte olan bir Ardahan için çok büyük bir anlam taşıdığı belirtti.

Katkı sunanlar ödüllerin aldı

Katkılarından dolayı işkadını Vasviye Eriş’e, Prof Dr Esfender Korkmaz’a, Ardahan Üniversitesi Rektörü, Prof Dr Ramazan Korkmaz’a ve Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şube Başkanın ödüllerini Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu verdi.

TYSD kartal Şube Başkanı Figen Meteşahin’e, Necla Gökalp’a, Gülperi Yusuf Karaman,’a, ve Aydın Akkgüne, ödüllerini Prof Dr Esfender Korkmaz verdi.

Şukran Necati Gazcıya,  Günsever Erdal Akkaya’ya, Julide Süslüye ödüllerini Prof. Dr. Ramazan Korkmaz Verdi.

KAI Kalkınma vakfı yönetim kurulu üyesi Erkan Koçali’ye, Bediha Ahmed’e, Güldane Güven’e, Kavram üniversitesini kurucusu Bahattin Durmuş’a ödüllerini Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Verdi.

İsmail Aytemiz’e, İşadamı Yakup Süt ve İşadamı Selahattin Korkmaz’a ödülünü Eski Cumhurbaşkanı Semra Özal  verdi.

Salih Sulhi Alson’a, Hamiyet Abuzer Candoğan’a, Mehmet Korkmaz ve Kars sanayi ve Ticaret oda Başkanına ödüllerini Yardım Sevenler Derneğe genel Başkanı Birsen Eldem verdi

Cemal Ertürk’e, Ahmet Keşke’ye, Hayrettin Kanat’a ödüllerini Ardahan eski Milletvekili Faruk Demir verdi. Halk Müzik sanatçısı Ferhat Göçerin

Konuşmaların ardından, Ardahan Üniversitesi’nin yeni yerleşkesinde yaptırılan TYSD Vasfiye Eriş Kız Öğrenci Yurdu’na katkıda bulunan bağışçılara teşekkür belgeleri ve plaketleri takdim edildi.

Ferhat Göçer’den Müzik Resitali

Plaket ve ödül töreninden sonra sahneye çıkan Sanatçı Ferhat Göçer, Ardahan türkülerinden ve Türk pop müziğinden derlediği bir repertuarla konser vererek, davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

İvan Ekici- İsmail Küpeli /İstanbul/Siyasal Birikim