Başlangıç / Haber / İstanbul Kafkas Dansları Topluluğu Kars Gösterisi

İstanbul Kafkas Dansları Topluluğu Kars Gösterisi

Merkezi İstanbul’da bulunan Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Vakfı’nın organizasyonu ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde İsmail Aytemiz Gençlik Merkezinde etkinlik düzenlendi.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinliğe; Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Uçar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Suleymanoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kafkas yöresine ait “Bahar”, “Nağaracılar”, “Cengi”, “Davluri”, “Nelbeki”, “Kılıç” danslarının da aralarında bulunduğu oyunları sahneleyen 65 kişilik gösteri ekibi, izleyenleri performanslarıyla büyüledi. Yaklaşık 2 saat  boyunca alkış ve ıslıklarla desteklenen oyunların özellikle de bu bölgeye ait olması katılımcıları daha da coşturdu.

Gösteri sonrası Kars halkı bu tür organizasyonların sıksık ve her yıl tekrarlanması için yetkillilere istekte bulundu.

Tören sonrası Kars Ardahan Iğdır kalkınma Vakfı İş Adamları konseyi Başkanı Yılmaz Ulubey kutlamalara katılan ve kutlamalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.