Başlangıç / Haber / Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

1992 Yılında kurulan, 25 yıldır arılıksız hizmet eden Kars Ardahan Iğdır bölgesine 30 milyon üzerinde yatırım yapan, on binlerce öğrenciye burs veren ve sadece bölge değil ülke çapındaki faaliyetlerini İstanbul’da sürüdüren Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı 12 Mayıs 2018 tarihinde olağan genel kurulunu yaptı.

SERSÜT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve vakfımızın eski başkanı yardımcısı Zeki YILMAZ yeni vakıf başkanımız oldu.

1992 Yılında kurulan ve çeyrek asırdır aralıksız hizmet eden; Kars, Ardahan, Iğdır bölgesine 30 milyon Türk Lirası üzerinde yatırım yapan, yaklaşık 20 bin öğrenciye burs veren, bölgeye yönelik faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı olağan genel kurulunu yaptı.

Beşiktaş Dedeman otelinde gerçekleşen genel kurulumuza vakfımızın kurucu başkanı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, vakfımızın eski başkanlarından İsmail Aytemiz, İskender Bozdemir, Cihangir Güngör, İstanbul Ticaret Odası meclis başkanı ve vakıf yöneticimiz Öztürk Oran, Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, Kartal Belediye Başkan vekili Gülcemal Fidan ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Kars, Ardahan, Iğdır illerimizin değerli iş adamları katıldı.

Genel kurulumuzda divan başkanlığını Prof. Dr. Esfender Korkmaz, divan başkan yardımcılıklarını Cihangir Güngör ve İskender Bozdemir, divan katip üyeliğini ise
Av. Özlem Durdağı’nın yaptı.

Tek liste olarak gidilen seçimde SERSÜT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve vakfımızın eski başkanı yardımcısı Zeki Yılmaz yeni vakıf başkanımız olarak yönetimi ile birlikte yeni dönemde göreve seçildi.

1    ZEKİ YILMAZ – BAŞKAN
4    NERGİS AKTAŞ
5    HANİFİ GÜCÜ
6    ERDAL POLAT

Genel kurulda başkanlık görevini devreden iş adamı Sabri Yiğit veda konuşmasında duygulu anlar yaşattı. Mütevazılık yapıp hizmetlerinden bahsetmeyen ve giderayak yurt dışından lisansüstü eğitim gören on öğrenciye vakfımız üzerinden burs bağladığını dile getiren Sabri Yiğit; “biz bu memlekete ne kadar hizmet etsek azdır” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen, vakfın kurucularından ve eski başkanlarından iş adamı
İsmail Aytemiz’in yöreye ait konuşması salonda büyük alkış aldı.

Daha sonra konuşan İTO meclis başkanı Öztürk Oran, Aykut Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Kaya, vakfımızın eski başkan vekili Yılmaz Ulubeyi, Vatan Bilgisayar Şirketinin yönetim kurulu Başkanı Nuri Vatan, sanatçı Metin Güngör ve genç iş adamı Saltuk Buğrahan Budak günün önemine değinen birer konuşma yaptılar.

YENİ KAI VAKFI BAŞKANI ZEKİ YILMAZ KİMDİR?

İsviçre’de sütçülük okulunu bitirdi. Kars Süt Endüstrisi Kurumu’nu uzun süre yönetti. Kars’ta süt sektörünün gelişmesine önemli katkıları oldu. Kars’ta ulusal düzeyde marka olmuş tek yerel işletmenin yönetim kurulu başkanı Zeki Yılmaz Amerikan firmalarında 10 yıllık tecrübesini Kars süt sektörü için kullanmmakta ve İstanbul’da SERSÜT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.